Zeurende schouderpijn verhelpen in 3 stappen

Zeurende schouderpijn verhelpen in 3 stappen

Pijnklachten zijn niet fijn om te hebben. Pijn in je schouder is zeker niet fijn om te hebben. Pijn in de schouders ontstaat bijvoorbeeld door overbelasting tijdens het sporten, maar ook door een ongeval. Wat de oorzaak ook is, zeurende schouderpijn wil je het liefst zo snel mogelijk verhelpen. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je onderneemt om zeurende schouderpijn te verhelpen. Ben je benieuwd naar deze stappen? Lees dan snel verder, want je vindt ze in dit artikel.

Hoe kom je aan zeurende schouderpijn?

Er zijn verschillende oorzaken voor zeurende schouderpijn. Een oorzaak die veel voorkomt is een verkeerde houding aannemen. Niet alleen wanneer je achter je bureau zit of rechtop staat, maar ook tijdens het sporten. Wanneer je niet de juiste houding aanneemt, zorg je op den duur voor zeurende schouderpijn. Ook door je schouders te overbelasten tijdens het sporten (door bijvoorbeeld te zware gewichten te gebruiken) krijg je schouderpijn. Tenslotte is het ook mogelijk dat je aanhoudende schouderpijn hebt door een ongeval. Met de volgende stappen verhelp je je schouderpijn.

1.      Neem rust

Als je merkt dat je zeurende pijn krijgt in je schouders, is het belangrijk om rust te nemen. Dit betekent niet per se dat je de hele dag op bed ligt, maar wel dat je rustig aan doet met bepaalde activiteiten. Kijk uit met gewichtheffen, zware dingen optillen of acht uur lang met een gebogen rug zitten. Zeker wanneer je een ongeluk hebt gehad, is het belangrijk om rust te nemen om de zeurende schouderpijn te voorkomen en te verminderen.

massage

2.      Doe oefeningen

Nadat je genoeg rust hebt genomen, helpt het soms om bepaalde oefeningen te doen voor je schouders. Het is hierbij belangrijk dat je je schouder niet overbelast, maar bepaalde oefeningen zorgen voor verminderde druk op je schouders. Hierdoor trekt de zeurende pijn in je schouders op den duur weg. Hierbij is het wel van belang de oefeningen dagelijks uit te voeren.

3.      Fysiotherapie

Heb je het idee dat met alleen rust en wat oefeningen de zeurende schouderpijn niet wegtrekt? Neem dan schouder fysiotherapie. Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in de schouders, helpt je om van de zeurende schouderpijn af te komen. Een fysiotherapeut maakt een behandelplan om je zo goed mogelijk te helpen. Met alle adviezen en oefeningen wordt ervoor gezorgd dat je weer beter beweegt en geen last meer hebt van je zeurende schouderpijn.

Nadat je deze stappen hebt ondernomen, is het belangrijk om het één en ander te blijven toepassen, zodat je niet op regelmatige basis zeurende schouderpijn krijgt.

lastminutesc