Hoe je fit kunt worden met een elektrische mountainbike

Hoe je fit kunt worden met een elektrische mountainbike

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet altijd nodig om naar de sportschool te gaan wanneer je wilt sporten. Zo is fietsen ook een goede manier van beweging, en heeft het als voordeel dat je het lekker in de frisse buitenlucht kunt doen. Mountainbiken vergt bijvoorbeeld veel conditie en is dus een goede manier om fit te worden. Hetzelfde geldt voor mountainbiken op een elektrische fiets. Hier vertellen we in deze blog meer over.

De voordelen van een elektrische mountainbike

Een elektrische mountainbike is vooral voordelig voor beginners en voor diegene die nog bezig zijn met het opbouwen van conditie en spieren. Een elektrische fiets heeft namelijk trapondersteuning die je zelf zo hoog of laag kan instellen als je wilt. Met deze trapondersteuning kunnen elektrische fietsen een snelheid tot wel 25 kilometer per uur bereiken. Deze trapondersteuning maakt het ook makkelijker om bepaalde trucjes te doen op een mountainbike. Zo is het maken van wheelies makkelijker door de kracht in het achterwiel, en is het doen van jumps eenvoudiger doordat een elektrische fiets vaak veel stabieler is.

Fit worden met een elektrische mountainbike

Zoals hierboven beschreven kan je de trapondersteuning van een elektrische mountainbike zo hoog of laag instellen als je wilt. Wanneer je dus nog maar net begint met fietsen en het opbouwen van je conditie, kan je de trapondersteuning wat hoger zetten om het zo wat makkelijker voor jezelf te maken. Na een tijdje zullen je conditie en beenspieren steeds beter worden waardoor je de trapondersteuning geleidelijk lager kunt zetten. Wees hierbij streng voor jezelf en maak het jezelf niet te makkelijk. Het is belangrijk om jezelf uit te blijven dagen en tot het uiterste te gaan! Ook kan je geleidelijk het terrein waarop je fiets aanpassen. Zo is het in het begin makkelijker om op een wat vlakker terrein te fietsen, maar kan je naarmate je fitter wordt op steeds ruwer terrein gaan fietsen met bijvoorbeeld meer heuvels en hellingen. 

Wanneer je besloten hebt om een elektrische mountainbike aan te schaffen, zijn er veel verschillende types om uit te kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het ruime aanbod aan elektrische mountainbikes van Matrabike. Wanneer je er een aanschaft is het verstandig om eerst een proefritje te maken bij de winkel, zodat je zeker weet dat de fiets lekker zit en bij je past. 

lastminutesc